Harri Jyrkiäinen Jenico Oy Harri Jyrkiäinen

Kalman viikatteella yrittäjien päitä poikki

Ministeri Jutta Urpilaisen esitys yritysten ja yrittäjien 5.000 € verovelasta on pöyristyttävä. Elkeet alkavat muistuttaa entistä natsi-saksaa, jossa osa kansasta leimattiin merkityiksi hylkiöiksi. Noin 30.000 yrittäjää ja yritystä saavat Aku Ankasta tunnetuksi
tulleet karhukoplan numerolaput rintaansa. Suhdannevaihteluiden ja kiristyvän rahapolitiikan seurauksena kymmenillä tuhansilla yrityksillä on maksuvaikeuksia. Urpilaisen takoma esitys takaa kyseisille yrittäjille ja yritykselle varman kuoleman.  Suomen hallitus niittää kalman viikatteella yrittäjien päitä poikki kohti kohtalokasta konkurssi-aaltoa.

Suomi elää yhtä historiansa suurinta rakennemuutoksen aikaa. Raskas vientiteollisuus on globalisoitunut vuosia sitten ja taloutemme vetovastuu on siirtynyt entistä vahvemmin pienyrittäjien ja pk-yritysten harteille. Samaan aikaan yritysten kustannusrakenne on moninkertaistunut, jolloin kilpailukykymme perusteet ovat valuneet kankkulan kaivoon.

Hallituksemme mainetekoja maamme talouden kuntoon saamiseksi saa hakea suurennuslasilla. Ensi vuoden alusta voimaan astuvan Wind Fall -veron tuotto-odotukset ovat arviolta 50 milj. ,jolloin yritysten tuotantokustannukset kasvavat merkittävästi. Keitokseen on vielä lisättävä vuonna 2015 alkava rikkidirektiivi, joka lisää tuskaa arviolta 600 milj. Piiloverona vaaniva väylämaksu niittää viimeisetkin toivon siemenet kasvun edellytyksistä. Elvyttäminen veroja korottamalla taitaa olla samaa mallia kuin hölmöläiset, jotka tuovat säkissä valoa taloon.

Suuryritysen sateenvarjon alla on kattava alihankintaverkosto, jolla on äärimmäisen merkittävä osuus työllistämisestä ja alueellisesta taloudesta. Pötkön päätteeksi ovat yksinyrittäjät ja ammatinharjoittavat, joiden elinkeino on täysin riippuvainen koko talouden ketjun toimivuudesta.

Suomen hallituksen toiminta on ollut täysin sumussa ja fokusointi kääntynyt kokonaisuuden kannalta vääriin asioihin. Tästä valitettavana esimerkkinä on Urpilaisen tuhoisa esitys 5.000 € verovelan rajasta. Laulukuoroon on myös yhtynyt ministeri Ihalainen, joka ostosteeveen tapaan lupaili, ettei tässä vielä kaikki, lisää on tulossa! Urpilainen Gestapo-viitta harteillaan siivittää kasakka-joukkona ryntäävän verottajan suojattomien yksinyrittäjien joukkoon aiheuttaen tuhoa ja suunnattomia kärsimyksiä.

Syystä tai toisesta näyttää siltä, että eräiden hallituksemme ministerien mieltymykset mustamaalata kaikki yrittäjät talousrikollisiksi ovat todella pöyristyttäviä ja myös erittäin epämiellyttävää kuultavaa. Kaikkein kipeimmin tämän kaltaiset holtittomat ja lähes idioottimaiset esitykset iskeytyvät yksinyrittäjiin, joista noin 45.000 elää jo muutenkin nälkäkuoleman partaalla. Onko hallituksemme strategiana tappaa yksinyrittäjät Suomasta?  

Yritystoimintaa Suomessa voisi kuvata osuvasti kirkkoveneellä, joka on ääriään myöten täynnä
hallinnon byrokraatteja. Soutajana on orjan lailla airoja vääntävä yrittäjä, joka selkänahasta on ruoskittu verot ja hallinnon virkamiesten holtittomaan rahankäyttöön tarvittavat varat. 

Päättäjin priorisointi on syytä kääntää heti maamme kilpailukyvyn parantamiseen liittyvin todellisiin rakenneuudistuksiin.  Vuoden alusta yrityksille suunnattu yhteisöveron lasku ei todellakaan innosta yrityksiä investoimaan tai luomaan uusia työpaikkoja. Esimerkiksi voidaan ajatella, että yrityksen viivan alle jää tulosta 100.000 €, jolloin yhteistyöveronalennus toisi 4.500 € lisää yritykseen. Vain täydellinen hölmö voi kuvitella kyseisen summan riittävän valtaviin investointeihin tai muutenkaan palkkaamaan lisää työvoimaa.

Todellisia rakenneuudistuksia alkuvaiheessa ovat:

 • Yleisin palkkatason ja työnantajien sivukulujen 12 % alentaminen nykyisestä tasosta.
  Tästä on hyviä esimerkkejä Euroopasta.
 • Työsuhdeturvan joustot pienillä työnantajilla. Nykyinen työlainsäädäntö on työllistämisen
  todellinen este. Tanskan mallissa pienyrittäjät voivat joustavasti palkata työtekijöitä esimerkiksi epätyypillisiin työsuhteisiin. Tilanteiden vaatiessa työsuhde voidaan päättää välittömästi ilman kymmenien tuhansien irtisanomiskorvauksia. Tämä tulee erittäin merkittäväksi nuorten työllisyyttä edistäväsi tekijäksi.
 • Pekkaspäivät joutavat romukoppaan ja ensimmäisen sairauspäivän karenssi heti käyttöön. Kesän alussa voimaan tullut laki, jonka mukaan loman aikana tullut sairaus pidentää
  poissaoloa työpaikoilta, on vedettävä takaisin. Samaan kastiin kuuluvat mahtikäskyllä annetut kolmen päivän koulutusvapaat.
 • Lomarahakäytäntöon myös syytä lopettaa
 • Väylämaksut,  Wind Fall -vero ja rikkidirektiivi ovat myös syytä kokonaan jättää toimeenpanematta
 • Nykyisen alv:n alarajan 8.500 € alarajan korottaminen 50.000 € ilman taannehtivuutta.
  Esimerkkinä yrityksen liikevaihto on 49.999 €, jolloin yrittäjällä ei ole alv:n maksuvelvollisuutta. Liikevaihdon ollessa 50.001 € yrittäjä maksaa yhdestä eurosta alv:n 24% eli kaksikymmentä neljä senttiä. Nykyisessä mallissa alaraja on 8 500 €, ja yrittäjä joutuu maksamaan veron alusta alkaen.
 • Arvonlisävero on laskettava kaikille tahoille samaan 17 prosenttiin. Tällä veronlaskulla on
  todellinen taloutta elvyttävä vaikutus.
 • Ei enää yhtäkään veroluonteista maksua yrittäjien maksettavaksi.
 • Lisäksityöntekijöiden ay-maksut on annettava työtekijöiden itsensä maksettaviksi.
 • Todelliset säästöt saavutamme 600 000 virkamiesarmeijan rationalisoinnilla noin
  250.000 viranhaltijaksi.

Lopuksi totean, että Suomen hallitus on ollut tähän mennessä todellinen floppi. Suomi-laiva kyntää syvällä ja hallitus katsoo vierestä kädet kyynärpäitä myöden taskussa. Velkaannumme joka vuosi noin 8 miljardia lisää, mutta päättäjämme eivät uskalla tai pahimmassa tapauksessa edes ymmärrä tarttua härkää sarvista pelätessään poliittista itsemurhaa.

Pönöttäen vallankahvassa kiinni olevat ministerit, joita myös poliittisiksi vastuunkantajiksi kutsutaan, singahtelevat inkvisiition lailla langettamaan tuomioitaan sinne ja tänne ymmärtämättä päätöstensä syy- ja seurausyhteyksiä.  Hallituksen tärkein prioriteetti on saada
Suomi kuntoon. Tätä hallitus ei ole valitettavasti pystynyt tekemään.

Toivottavasti Suomen hallitus antaa koko Suomen kansalle Joululahjan eroamalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Turha on potkia tutkainta vastaan. Minä viskasin jo rukkaset naulaan. Suosittelen. On turha mennä ammattinsa takia ennenaikaiseen hautaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eriarvoistuminen on jatkunut näihin päiviin asti ja sinun lääkkeesi siis olisi, että sitä kiihdytetään huimasti ottamalla kaikilta muilta pois ja antamalla yrittäjille lisää? Vastaako tuo käsitystäsi oikeudenmukaisuudesta tai edes siitä mikä olisi hyväksi yhteiskunnalle? Luuletko, että noin yksipuolinen toiminta takaisi vaikkapa yhteiskuntarauhan?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Jos rehellisesti mietit, niin esim. Sos.turva yrittäjien kohdalla ei ihan ole sama kuin palkkatyöläisellä. Ne pienyrittäjien etu vaatimukset olisivat toki pois muilta, mutta yllä olleissa esimerkeissä pääosin vain suurilta yrityksiltä, jotka viimeaikaisten tilastojen mukaan ovat työllistäneet yhä vähemmän ja ne uudet työpaikat ovat syntyneet lähes kokonaan pk yrityksiin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

En vastusta vaikkapa yrittäjien turvaverkkojen parantamista, jopa kannatan henkilökohtaisen konkurssin käyttöönottoa (joka puuttuu listalta mutta olisi tärkeä yrittäjäriskin rajoittaja). Ylläolevassa listassa on itse asiassa hyvin paljon sellaista mikä menisi työntekijöiltä.

Ikävä kyllä, mutta aika monasti yrittäjäpuolen tarpeisiin vastaaminen ei ole johtanut toivottuihin tuloksiin. Vaikkapa palvelualan alvin lasku ei johtanut hintojen alentamiseen ja työpaikkojen lisäätymiseen. Kannattaa muistaa, ettei yritystoiminta ole riippumatonta kuluttajien ostovoimasta, ja tuon paketin toinen puoli olisi kotimaisen ostovoiman lasku.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #11

''Ylläolevassa listassa on itse asiassa hyvin paljon sellaista mikä menisi työntekijöiltä.''

Tuo Harrin lista olisi myrkkyä harmaataloudelle. Sen määrä tulee jatkossa lisääntymään jos uskomme Markon teorioita.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #11

Esim. ne mitä ehkä ajattelet, että menee työntekijöiltä, niin onko näitä vastaavasti pienyrttäjillä?
Valitettavasti se nyt vaan on niin, että muutos näissä saavutettujen etujen leikkaamisessa vaikuttaa kielteisesti johonkin kansanryhmän ja jos sitten sillä perusteella torpataan muutokset, ei asiat etene ja kehity. No jossakin kohtaa raja tulee pakostakin vastaan ja sitten alkaa ne muutokset, toivottavasti kuitenkin sivistyneesti...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #17

Mitä meinasit,että noista pienyrittäjille ei olisi?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #18

Esim pekkasvapaita tai lomarahaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #19

Meinasit siis ettei yrittäjä voi yrityksen tuloista kustantaa noita kuten työntekijät odottavat yrittäjän kustantavan nuo omasta työstään yrityksessä?

Ei kai asia ihan noin mustavalkoinen sentään ole. Ongelmaksi koituu yrittäjät itse..se tapahtuu kilpailun kautta,jos ei työn hintaan ole lisätty noista aiheutuvia kuluja niin varaa ei ole pitää. No ongelmaa ei ole,jos yrittäjä ne laskee työn hintaan. Eikö vain?

Minusta olisi aivan luonnollista,että yrittäjäkin pitäisi vapaata,mutta yrittäjä valitsee toisin ihan itse. Se on sitten taas markkinatalouden luonnollinen kulku joka halutaan ulottaa kaikkialle jotka eivät edes tahtoisi lähteä mukaan siihen. Siinä on se ongelma..yrittäjissä ja niiden tolkuttomassa kilpailussa josta on muodostunut itse päätarkoitus.

Mahdoinko osata avata tätä :)

Mutta siis eihän yrittäjälle tarvitse lain turvata tuollaista,koska se voi ihan itse päättää pitääkö noita vai ei. Taisin enemmän tuossa osoittaa sitä logiikkaa miksi ei yrittäjä kykene välttämättä maksamaan itsellensä noita. Mutta eihän siihen lait auta kuten koitin osoittaa vai?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #20

Pitkälti olen kanssasi samaa mieltä. Omalla kohdallani pidän kyllä lomat ja aivan kuten totesit, ne on hinnoiteltu palveluideni hintaan. Se mihin nämä em. mainitut asiat vaikuttavat on se, etten halua myöskään laajentaa toimintaani, koska palkatessani työntekijän, nämä em. mainitut asiat siirtyvät minun vastuulleni ja sitä "taakka" en jaksa enää kantaa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #27

#27

''Maatalousyrittäjillä'' on yhteiskunnan puolesta lomittajat.

Mitä tehdään?
Annetaan se kaikille yrittäjille tai poistetaan osalta yrittäjiä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #27

Kyllä vain..mitä siis tehdä asialle,maksaa kaikki samantien työntekijällä käteen ja työntekijä itse sitten päättää miten tehdä. No miksi näin ei tehdä?

En näet usko,että työntekijät tähän vastaan laittaisi,mutta toinen osapuoli voikin sitten olla erimieltä. Eikö tuossa tapauksessa ostovoima kasvaisi tuplalla ja inflaatio lähtisi juoksuun?

Pekka Iiskonmaki

Markolle haluan sanoa, että on aina eduksi jos edes vähän tietää asiasta mistä kirjoittaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Totta. Siihen auttaa myös se, ettei anna omien tiukkojen asenteiden sokaista itseään.

Pekka Iiskonmaki

Marko. Yrittäminen perustuu panokseen ja tuotokseen. Kaikki muu jargoni ei kuulu yrittämiseen.

Talousmatematiikka on faktaa ja siten myös tiukkaa. Sitä kaiketi tarkoitit?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Yksinkertainen totuus on vain se, että ilman toimivaa yrityskenttää ei Suomi pysy hengissä.
Virkamiehillä on oma tärkeä tehtävänsä, mutta useimpien heidän palkkansa on jonkun muun pakko tuottaa. Jonkun on tehtävä tuottavaa työtä ja tuntuu, että juuri pk-sektorilla on siitä suuri vastuu.

Pekka Iiskonmaki

''Todelliset säästöt saavutamme 600 000 virkamiesarmeijan rationalisoinnilla noin 250.000 viranhaltijaksi.''

Nyt on laatu korvattu määrällä. Kouvolassa yksi kuntaduunari tarvitsee 6 esimiestä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

http://www.r-ohjelmointi.org/?p=1227

Tuossa on pari käppyrää joita kannattaisi tarkastella. Pelkästään terveydenhuollon, sosiaalitomen ja koulutuksen parissa on noin 350 000 henkeä, päälle tulee armeija, poliisi, palolaitos, yliopistolaitos yms... Kun puhutte 250.000 hengen määrästä ja väitätte muiden olevan tarpeettomia, olette aika lailla "asenteen" varassa.

Mutta toki on tapoja kaunistaa lukuja. Kirkon erottaminen valtiosta siirtäisi n 20.000 ihmistä pois julkiselta sektorilta, hallinnossa olisi varmasti tehostamisen varaa (ja kuntauudistuksen kautta niin tapahtuukin) yms.

Pekka Iiskonmaki

Johan järki sanoo, että suhteessa Suomen asukaslukuun tuolla on suunnatonta tehottomuutta ja laiskuutta.

Koulutus ja terveyspalvelut pitää siirtää valtiolle. Kunnista ei ole niiden hoitajiksi.
Niin tullaan tekemään tulevaisuudessa, koska ei ole toista vaihtoehtoa.

Pekka Iiskonmaki

Anna Marko ammattikunnittain tuo maitsemasi henkilöstöluettelo ja tulet itsekin hämmästymään.

Lisäksi viittaan viestiini numero 3.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

SosialistiSuomessa torpataan johdonmukaisesti kaikki menestymisen edellytykset.

Pienyrittäjistäkin pyritään tekemään väkisin pikkurikollisia, jotka pelaavat joka käänteessä vilunkia ja polkevat työntekijöiden oikeuksia. Kuvittelevat, että verot jätetään epärehellisyyttään maksamatta! 25% yrittäjistä elää köyhyysrajalla, pystyykö siitä maksamaan?

Totuus on se, että henkilöyritykset ja vähän suuremmat tekevät kaikkensa, että toimeen tulisivat. Monella ei luonto annan periksi lopettaa, vaikkei homma kannata. Oma yritys on eräänlainen ”lempilapsi” ja sitä ei kerta kaikkiaan ole helppo kuopata. Sitten muutaman vuoden päästä ollaan täysin viranomaisten armoilla jonkin melko mitättömän lähtösumman takia. Ei voi tehdä mitään mielekästä ehkä 15 – 20 vuoteen. Moni menee suoraan montun pohjalle.

Suomessa suurin rikollinen on yrittäjä tai dopingurheilija.

Ja nyt en tarkoita miljoonien liikevaihtoa tekeviä verokikkailijoita, vaan esim. niitä 200 000 henkilöyritykseen verrattavia elinkeinonharjoittajia, jotka koittavat omalla työllään elättää itsensä ja perheensä.

Odotelkaa nyt rauhassa sitä uutta Nokiaa, torpataan nyt sitä odotellessa aluksi vaikka sisämarkkinat 90-luvun tyyliin konklavitistisella mallilla, kyllä se siitä! Ei lama yhtä yrittäjää kaipaa...tä?

Pekka Iiskonmaki

''Elkeet alkavat muistuttaa entistä natsi-saksaa, jossa osa kansasta leimattiin merkityiksi hylkiöiksi.''

Onko unohtunut, että natsit olivat myös sosialisteja. Rakennuksilla vaaditaan jo hihamerkit ja se kaiketi laajenee koko yrittäjien ammattikuntaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Etkö vastustanutkaan harmaata työvoimaa?

Pekka Iiskonmaki

''Etkö vastustanutkaan harmaata työvoimaa?'' Se on seuraus. Ei syy itsessään.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tähän haluaisin perusteluja: " Ensi vuoden alusta voimaan astuvan Wind Fall -veron tuotto-odotukset ovat arviolta 50 milj. ,jolloin yritysten tuotantokustannukset kasvavat merkittävästi."

Tuohan koskee lähinnä muutamaa voimayhtiötä jotka ovat saaneet pikkaisen ylimääräisiä voittoja koska Suomen sähkömarkkinoilla kilpailu ei ole ihan aitoa. Sitä on erittäin hankalaa vyöryttää lisähinnaksi sähkömarkkinoille (johtuen sähkömarkkinoiden hinnanmuodostuksesta - tuohon hinnanmuodostukseen kannattaa tutustua, sillä kyseessä on aika metka ilmiö).

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Sen siitä saa, kun valitaan peruskoulun opettaja hoitamaan asioita, joihin ei ole kokemusta eikä koulutusta.

Ei kukaan yrittäjä jätä maksujaan tahallaan hoitamatta. Meillähän on erittäin tiukka perintä- ja ulosottolaki, joka takaa, että maksut tulee hoidetuksi vaikka pakolla. Ja huijarit on sitten erikseen ja niille on taas omat lakinsa.

Itse olen oppinut, että jos jättää jonkin asian tai maksut verottajalle hoitamatta, niin se vie vailla housutkin jalasta hakiessaan omansa pois. Ei tarvita mitään mustaa listaa.

Kun suhdanteet ovat huonot ja kauppa käy huonosti ja kassa on tyhjä, niin yrittäjä joutuu valitsemaan maksaako työntejöiden palkat vai verovelat. Valitkaa nyt sitten siitä.

Sinänsä pidän Suomea yrittäjäystävällisenä maana, mutta aina ei mene hyvin ja kaikki eivät voi onnistua.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tuosta Harrin listasta toteuttaisin seuraavat asiat, jotka parantaisivat yritysteen työllistämismahdollisuuksia ja selviytymistä yleensäkin tästä lamasta.

1. Joustoja työaikoiin ja työehtoihin.

2. Pekkaspäivät heti pois

3. Loman aikana tullut sairaus pidentää poissaoloa työpaikoilta, on vedettävä takaisin. Samaan kastiin kuuluvat mahtikäskyllä annetut kolmen päivän koulutusvapaat.

4. AY-maksut saa jokainen työntekijä hoitaa miten tahtoo.

5. ALV:n rajoja en muuttaisi. ALV ei ole yrittäjän kulu, vaan se lasketaan tuotteen hinnan päälle ja tilitetään sitten valtiolle. ALV:n määrä on sitten jo eri juttu. Jostain ne verotkin on kerättävä.

6. Mitä tulee kaikkiin julkisiin kuluihin ja maksuihin, olen samaa mieltä kuin Osmo Soinivaara: kansalaispalkka. Se toisi valtavan säästön turhissa Kelan ja muiden vastaavien laitosten virkakoneistoissa.

Pekka Iiskonmaki

''Lisäksi työntekijöiden ay-maksut on annettava työtekijöiden itsensä maksettaviksi.''

Tuo nyt on turhaa lepsuilua. Yrittäjien on turha pyytää anteeksi olemassa oloaan. Yrittäjät on kansakunnan selkäranka.

Työnantajien pitää tehdä kollektiivinen päätös, että AY -liikkeen talousasiat eivät kuulu niiden yritystoimintaan.

Kimmo Hietala

Jokaikinen työpaikka vaatii yrityksen taakseen. Nykypelillä tämä ei kestä koska heikommin tuottavat yritykset kaatuvat ja niistä elantonsa repineet yrittäjät putoavat jäljelle jääneiden maksettavaksi, jotka hetken kuluttua ovat myös heikosti kannattavia. Eikä tämä meininki ketään innosta! Päinvastoin! Itsekin olen supistanut toimintaa jo vuosia ja pianhan se loppu siellä jo häämöttääkin. Mikäli tilanne käännettäisiin niin minäkin kääntäisin takaisin kasvusuuntaan. Nykymenolla en käännä koska en näe sitä kannattavaksi. Olen jo pitemmän aikaa laskenut eri ratkaisuja hyvinvoinnin takaamiseksi, suunnitelmat eivät kohdistu Suomeen. Jokainen hoitakoon oman reviirinsä ja lähipiirinsä valtiosta siihen ei ole!

Pekka Iiskonmaki

''Jokainen hoitakoon oman reviirinsä ja lähipiirinsä valtiosta siihen ei ole!''

Tähän tulokseen olen tullut jo vuosia sitten.

Valtio on täysin työllistetty keskioluen alkoholiprosentin kanssa. Annetaan niille työrauha.

Pekka Iiskonmaki

''SDP:n toinen varapuheenjohtaja Antti Lindtman tiedotti kannanoton jälkeen pitävänsä Suomen Pienyrittäjien natsivertausta ala-arvoisena.

Pienyrittäjien vertaus on mauton ja natsismin uhreja kohtaan loukkaava.

Lindtman kertoo odottavansa, että Pienyrittäjät pyytävät anteeksi vertaustaan.''

Ei anna aihetta mihinkään anteeksipyyntöön. SDP:n pitää pyytää anteeksi pienyrittäjiltä kohtuuttomia vaatimuksiaan.

Pekka Iiskonmaki

#32

Tuo Annen kertoma on ihan yrittäjän arkipäivää.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Vähälän Mikko aikoinaan sanoi, "työntekijä on aina palkkansa ansainnu".

Eli kyllä joku muu rienaa yrittäjiä kuin työnekijä, ja niistä jutuista tätä yrittäjäin ongelmaa on lähdettävä purkamaan.

Turha byrokratia ensinmäisten asioiden leikkauslistalle.

Petrik Halinen

Mitään *skan väliä. Lappu luukulle ja sossun kautta kotiin nauttimaan elämästä. Antaa typerien ja ahkerien ahertaa ja sosialistisössöttäjien ottaa lainaa.

Toimituksen poiminnat